Site doorzoeken

Hoogstraat 30
5271 SW Sint Michielsgestel
tel. 073 - 5514015
info@dierenartsgestel.nl

Pagina delen

Tinus: dierenmishandeling

image by WebDog image by WebDog image by WebDog image by WebDog image by WebDog

Stukje geschreven door de baasjes van Tinus:

Het was in de nacht van 10 juli. Nederland had verloren in de halve finale en de visite ging om een uur of twee 's nachts naar huis. Tinus liep mee naar buiten en wij gingen naar bed. Die morgen rond een uur of kwart over 9 was hij nog niet terug, dat vonden we vreemd want Tinus is geen kat die de hele nacht buiten is, hij komt altijd thuis. We waren meteen bezorgd omdat in Maliskamp in het laatste half jaar al meerdere vermoorde katten zijn gevonden en onze andere kater Sjaakie sinds 10 april verdwenen is.Dus zoeken....en roepen...Toen ik op de hoek van de straat (waar een paar maanden geleden de vermoorde katten in een kadaverkuil zijn gevonden) rondliep te roepen kwam Tinus tevoorschijn onder de struiken vandaan. Het leek erop dat hij een emmer vies water over zich heen had gekregen en hij liep heel timide met me mee naar huis. Toen we thuiskwamen zei ik tegen mijn man: 'kijk eens hier is ie weer' hij heeft een emmer water over zich heen gekregen zo te zien, ik zal hem even schoonmaken.

Ik kreeg de schrik van mijn leven toen ik met een doek over zijn rug ging, het was geen modder of water, het was AFGEWERKTE OLIE!!! Het arme beest was overgoten met het spul en likte er ook aan natuurlijk. We hebben meteen de dierenarts gebeld en mochten gelukkig direct komen met Tinus. Hij is onder narcose helemaal schoongemaakt en geschoren en ze hebben er een hele kluif aan gehadwant het was een hele dikke laag drab die eraf kwam. Hij is zo goed mogelijk schoongemaakt en omdat niet bekend was hoeveel hij binnen had gekregen van de smerige olie is hij een nachtje gebleven ter observatie. De volgende morgen hebben we hem opgehaald en zagen een zielige Tinus die heel graag naar huis wilde. Eenmaal thuis heeft hij het een paar dagen heel rustig aan gedaan en veel geslapen. Het gaat weer de goede kant op met Tinus en we hopen dat hij er niets aan over heeft gehouden. Hopelijk komt hij nooit meer in de buurt van degene die dit gedaan heeft!!!

We zijn nu een manier aan het bedenken om onze Tinus binnen onze tuin te kunnen houden en hebben een klein vijvertje aangelegd zodat hij niet meer bij de overburen naar de vijver gaat om daar te gaan drinken.

Het is inmiddels wel duidelijk dat hier in Maliskamp ergens een kattenhater of -haters wonen en daar moeten we onze beestjes tegen beschermen.

We willen het team van Dierenkliniek St. Michielsgestel heel hartelijk danken voor de goede zorgen en behandeling, natuurlijk ook namens Tinus! Marc en Carola Verhoeven

 

Stukje geschreven door Douwe Akkerman:

Op 10 juli werden we gebeld door de eigenaar van Tinus. Er werd verteld dat Tinus die nacht niet was thuisgekomen en hem 's ochtends gevonden hadden, besmeurd onder de olie. Tinus was vermoedelijk moedwilllig bewerkt met een grote hoeveelheid afgewerkte olie. Omdat in (afgewerkte) olie vergiftigde stoffen zitten die door de kat opgelikt worden of door de huid opgenomen worden hebben we Tinus als volgt behandeld:

-anaestesie per injectie

-afdeppen/kammen besmeerde haren

-insmeren met plantaardige olie

-wassen met driehoek zeep en naspoelen met lauw water

Omdat er toch nog veel olie aan de haren zat hebben we Tinus voor een groot gedeelte geschoren. Vervolgens hebben we hem droog geföhnt en ter observatie opgenomen in de kliniek. De volgende dag kon hij al weer naar huis!

Denkt u dat uw huisdier wellicht iets heeft opgegeten of met vergif in contact is geweest dan kunt U dit opzoeken op www.licg.nl