Site doorzoeken

Hoogstraat 30
5271 SW Sint Michielsgestel
tel. 073 - 5514015
info@dierenartsgestel.nl

Pagina delen

Choco: onverwachts drachtig en.....11 pups!!

image by WebDog

En toen was onze Choco zwanger.....onverwachts, onbedoeld....

Een werpkist regelen, een warmtelamp, vakantie afzeggen...
Geen idee wie de vader is, geen idee wanneer ze bevalt, geen idee hoeveel er komen.
En toen op zaterdagmorgen 2 mei om half 6 kwam de eerste, een gevlekte, wie had dat gedacht. Om half 11 de laatste, de elfde. De tweede was een bruintje, de derde ook....en uiteindelijk kregen we 8 gevlekte en 3 bruine. Wat zijn ze mooi, 7 teefjes en 4 reutjes.
Na 3 weken kwamen we er achter wie de vader is, een Australisch Shepherd, prachtige dier.
Ze lopen los in de tuin, spelen, vechten samen, het is een groot feest.
Nu zijn ze 6 en een halve week, net door Marjolijn en Evi gechipt, geënt en nagekeken. Allemaal gezond. Na volgende week een voor een de deur uit, ik word al verdrietig als ik eraan denk, maar ze gaan allemaal naar een heel goed baasje, daar heb ik wel voor gezorgd. En wie weet kunnen we ooit een reünie houden zodat ik ze allemaal weer even bij me heb.
Eentje blijft bij ons, Bengel, dan hebben Choco en ik in ieder geval nog 1 herinnering aan deze geweldige tijd.
Annette, Den Dungen.

Douwe Akkerman:

Op 20/4 kwam de eigenaar van labrador Choco bij ons op consult voor een echo, want er rees het vermoeden dat ze drachtig was. Ze werd nl. steeds dikker en de tepels waren ook al wat gezwollen. En inderdaad ze was drachtig. Dan is het altijd moeilijk te bepalen hoeveel het er worden, en wanneer is ze precies uitgerekend. Dat was natuurlijk wel even spannend: wat komt er uit, wanneer,hoeveel, hoe zien ze er uit. Na enkele slapeloze nachten zijn de pups op 2/5 geboren. En dat zag er gelukkig allemaal heel gezond en prachtig uit. Een bonte verzameling van puppies; van bruin( net als Choco) tot gevlekt. Wie zou nou de vader zijn?

De vader kon zijn nieuwsgierigheid ook niet bedwingen. Hij kwam na de geboorte van de puppies regelmatig even langs om te zien wat ze samen gepresteerd hadden.Hij woont een eindje verder op, ook patient van onze praktijk. Een Australian Shepherd met net zo'n mooie bonte aftekening als de puppies. Een nieuw ras op komst: sheprador??

De puppies zijn zonder problemen voorspoedig opgegroeid. De noodzakelijke behandelingen bestaan oa. uit diverse wormkuren. Dit is noodzakelijk omdat puppies altijd geinfecteerd zijn met spoelwormlarven, die actief worden en in de baarmoeder en via de melkklieren de pups besmetten. Vlak voor vertrek naar de nieuwe eigenaar wordt nog een zgn. puppieenting gegeven( tegen parvo en hondeziekte) en een chip aangebracht ter identificatie van de pups(dit is verplicht). De tarieven van deze behandelingen zijn terug te vinden op onze website onder het kopje tarieven.

De puppies zijn via via allemaal ondergebracht bij kennissen van de familie. Wie wil nou zo'n mooi hondje niet hebben.Pikant detail:voor een hondje( die nb. het eerst uitgezocht was) moest wegens familieproblemen een nieuw onderkomen gezocht worden.Op de facebook pagina van onze praktijk, dat moest toch wel lukken. Nou dat hebben we geweten. De hele dag is er gebeld of wij( de dierenarts) de puppie nog hadden. De eerste mails en telefoonnummers hebben we doorgegeven aan eigenaresse. Nou dat was gauw geregeld. NB: op onze Facebook pagina is 574000 maal naar dit hondje gekeken.Binnenkort komt er nog een filmpje van de pups op deze site en/of facebook.

Ik kreeg van de nieuwe eigenaresse nog een bedankmail en een bloemetje. En de pup heet: Jack-Douwe.