Site doorzoeken

Hoogstraat 30
5271 SW Sint Michielsgestel
tel. 073 - 5514015
info@dierenartsgestel.nl

Pagina delen

Het afscheid

Uw huisdier als speelkameraad, makker en degene waar U altijd met Uw verhaal naar toe kunt. Altijd weer blij als U thuiskomt. Maar dan komt er een dag dat het dier erg oud is geworden, of ernstig ziek is. Door het oud worden kan het lopen wat moeilijker gaan, het eten slechter, het dier slaapt steeds meer of kan de ontlasting niet meer ophouden. Opeens komt de dag dat U afscheid moet nemen, omdat het leven van het dier niet zo fijn meer is als het zou moeten zijn.

Het is verdrietig als U weet dat Uw lieve huisdier niet zo lang meer leeft of als U een beslissing moet nemen om het te laten inslapen. Soms geeft het dier zelf het teken: het blijft langer op zijn plaats liggen en is nauwelijks geïnteresseerd in zijn omgeving.
Overleg met onze dierenarts over het moment van afscheid en wat U daarna wilt dat er met Uw geliefde huisdier gebeurt. Er bestaan dierenbegraafplaatsen en dierencrematoria, waar U zelf een heleboel inspraak hebt over wat er allemaal met Uw huisdier gebeurt. U kunt bij ons hier meer informatie over krijgen. Een gestorven huisdier kunt U ook in Uw eigen tuin begraven. Ook kunt U ervoor kiezen om het dier bij de dierenarts achter te laten, dan wordt het dier samen met andere gestorven dieren verbrand.

Als het zover is, kunt U met Uw dier naar de dierenarts gaan of de dierenarts komt thuis om het dier te laten inslapen. Het dier krijgt een injectie en gaat slapen. Daarna krijgt het dier een andere injectie die ervoor zorgt dat het hart stopt met kloppen. U krijgt hierbij natuurlijk alle tijd om afscheid te nemen van Uw dier.