Voeding

De tijd dat honden alleen tafelresten en ander voerafval kregen gevoerd, ligt ver achter ons. Dankzij de snelle ontwikkelingen in de hondenvoeding en de uitstekende voedingen die aan de hand van de meest recente ontdekkingen zijn ontwikkeld, hebben honden tegenwoordig een hogere levensverwachting dan voorheen.

Wat u moet weten als u honden voert
Voeden is meer dan uw hond iets te eten geven. De juiste voeding hangt voor een groot deel van uw hond af. De dagelijkse behoefte aan voeding is afhankelijk van allerlei factoren zoals bv: leeftijd, ras, geslacht, activiteit enzovoort. De kwaliteit van leven van uw hond is nauw verbonden met een uitgebalanceerde voeding. Dat betekent dat er hoge eisen worden gesteld aan de voeding van uw hond.

Leeftijd en voeding
Net zoals bij mensen verandert de voedingsbehoefte van de hond gedurende zijn verschillende levensfasen. Het activiteitsniveau van pups is vaak verbazingwekkend hoog. In combinatie met hun groei vraagt dit om veel energie. Daarnaast maakt het een belangrijk verschil of uw pup behoort tot een klein/middelgroot ras dan wel een groot/reuzenras. Voor een gezonde ontwikkeling van de botten, een juiste groeisnelheid en goede start is het erg belangrijk dat uw pup de juiste voeding krijgt.
Gedurende zijn beste jaren is het belangrijk om uw hond middels de voeding dagelijks in een goede conditie te houden. Als u de hond op de juiste manier voert, kunt u hem een beter en gezonder leven bieden. Het is erg belangrijk dat u het gewicht van de hond gedurende deze periode goed in de gaten houdt om te voorkomen dat hij te zwaar wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat bijna 50% van alle honden te zwaar is! In tegenstelling tot katten hebben honden wel een natuurlijke drang om voldoende te drinken. Zolang u er maar voor zorgt dat er altijd vers drinkwater beschikbaar is. Vanaf ongeveer 7 jaar neemt, afhankelijk van het ras, het activiteitsniveau langzaam af, verandert het gewicht en worden de organen en de spijsvertering minder efficiƫnt. Bovendien lopen honden vanaf 7 jaar meer risico om bepaalde ouderdomskwalen te ontwikkelen. Deze factoren zorgen ervoor dat er nog hogere eisen aan de voeding worden gesteld. Met speciale voeding kunt u voldoen aan de veranderde voedingsbehoefte van uw hond in deze fase.

Dierenkliniek Sint-Michielsgestel werkt met de voeding van Royal Canin, zowel dieetvoeding als onderhoudsvoeding. Voor meer informatie hierover zie acties