Watervrucht

Keizersnede Engelse Bulldog Prinny

Dinsdag 6 maart 's avonds om 22:00 uur was het dan zover. De hond Prinny van René en Monic Schuurmans moest via een keizersnede verlost worden. Tijdens een echo halverwege de dracht was al duidelijk dat Prinny drachtig was van een groot aantal pups (minimaal 9). De laatste week van de dracht ging het heel moeizaam met haar. Ze at weinig en dat kwam haar conditie niet ten goede. Een onzekere factor was ook dat er geen enkele stuwing in de melkklieren aanwezig was. De operatie hebben we uit kunnen stellen tot de 59e dag van de dracht.
Uiteindelijk werden er 11 puppies geboren waarvan één niet levensvatbaar was.
Van de keizersnede heeft Monic een fotoreportage gemaakt.

Bij controle van moeder en kids de eerste en tweede dag na de keizersnede was alles goed. Prinny's melkproductie was op gang gekomen en door de goede verzorging van de familie Schuurmans zijn alle 10 pups gezond.

Onze kliniek zal de komende 8 weken het nest volgen met foto's en wetenswaardigheden.

De eerste week op de kraamafdeling is super verlopen. Door middel van een goed schema slagen René en Monic erin om de pups om de drie uur in twee ploegen te laten drinken. Het is onmogelijk om de pups alleen met de moeder te laten. Prinny wil wel heel graag moederen en de pups beschermen maar haar gewicht is te zwaar zodat pups daardoor soms in de verdrukking raken. Daardoor worden de 10 pups in groepjes van 5 bij de moeder aangelegd en blijven de baasjes goed controleren of iedere pup voldoende zijn of haar buikje vult. De baby-doekjes zijn volop in gebruik want veel drinken betekent ook.....??!! Deze week zijn ook de hechtingen door Douwe bij Prinny verwijderd en heeft ze om het zo maar te zeggen een nette bikinilijn.
Een eerste pup is, ondanks tegensputteren van de kids Schuurmans, reeds gereserveerd en zal een leuk thuis krijgen in Den Dungen.