Is chippen nodig en hoe gaat dat?

Als eigenaar is het verstandig uw huisdier door de dierenarts te laten chippen. Uw dier krijgt dan zijn eigen unieke code, waardoor de eigenaar, als het dier vermist is en wordt gevonden, gemakkelijk op te sporen is. Ook wanneer u uw huisdier meeneemt naar het buitenland is het verstandig het dier te laten chippen. In sommige landen is een chip zelfs verplicht.
 

De chip wordt ingebracht met een injectienaald. In deze injectienaald zit een microchip met een uniek nummer. De naald wordt meestal, aan de linkerkant van de hals, onder de huid geprikt en de chip wordt uit de naald gedrukt.

Nadat de chip is ingebracht krijgt u de code van de chip. De chip moet u laten registreren bij een databank zoals bijvoorbeeld bij de Nationale Databank Gezelschapsdieren http://www.ndg.nl
Als uw dier nu vermist raakt en terecht komt bij een dierenasiel, -ambulance of -arts, zal het gecontroleerd worden op een chip. Dit gebeurt met een speciale chipreader. Wanneer u uw dier heeft geregistreerd bij de databank, is de kans erg groot dat u uw dier terug krijgt.