image by WebDog image by WebDog image by WebDog

Februari: Maand van het gebit

Februari is uitgeroepen tot de Maand van de Gebitsverzorging

Tijdens deze maand wordt er extra aandacht gevraagd voor het gebit van uw hond of kat. De hele maand februari kunt u bij ons een afspraak maken om een gratis check up van het gebit te laten doen door een van onze assistentes. Zij kunnen advies geven over de verzorging van het gebit. Ook kunt u terecht met al uw vragen over het gebit. Bovendien krijgt u 10% korting op een gebitsbehandeling als dit nodig is bij uw huisdier.

Gebitsproblemen 
Vaak wordt er niet bij stilgestaan, maar onderhoud van het gebit is voor uw hond net zo belangrijk als voor uzelf. Ook een hond kan kiespijn krijgen. Zeker 80% van de honden ouder dan drie jaar heeft gebitsproblemen!! Die problemen worden vooral veroorzaakt door tandplak en tandsteen. En naarmate een hond ouder wordt ontstaan er ook tandvleesproblemen. De hond  (of kat) krijgt een slechte adem ('stinkt' uit zijn bek), heeft moeite met het eten van harde brokken en heeft bovendien flinke pijnklachten. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Veel honden en katten krijgen problemen of worden onnodig ziek door gebitsproblemen. De klachten variëren van slechte adem, onstekingen van het tandvlees, kiezen, abcessen en het verliezen van tanden.

Gebitscontrole
Laat daarom regelmatig het gebit van uw hond of kat controleren door uw dierenarts op tandsteen en tandplak. Wanneer het nodig is kan dit onder narcose worden verwijderd. Het beste is dagelijks de tanden te poetsen. Andere ondersteunende opties zijn het geven van speciale brokken (met speciale enzymen die tandplak gedeeltelijk oplossen), of het geven van kauwbotten (wanneer de hond langer op een bot moet kauwen heeft dit een reinigende werking). Ook zijn er ondersteunende middelen die tandplak helpen op te lossen zoals bijvoorbeeld een smakelijke poeder die over het voedsel kan worden gegeven.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.