Apoquel

Middel tegen allergische dermatitis, atopie

Sedert kort hebben we het middel Apoquel opgenomen in ons assortiment. Apoquel is een geneesmiddel dat de werkzame stof oclacitinib bevat. Apoquel is verkrijgbaar in de vorm van tabletten met drie verschillende sterkten (3,5 mg, 5,4 mg en 16 mg) voor honden met verschillende lichaamsgewichten.

Apoquel is een middel waarbij de jeuk, die honden met een allergie kunnen hebben wordt onderdrukt. Net als prednisolon en ciclosporine heeft het een immuunsuppressieve werking.Net als deze laatste middelen kan Apoquel ook vele bijwerkingen hebben zoals braken, diarree, bulten, en nog vele andere.

Onze praktijk is geen voorstander van het gebruik van dit soort middelen. Waar het om gaat is om tot een correcte diagnose te komen omtrent de oorzaak van de allergie. Dit doen wij niet dmv. van bloedtesten of dmv. de zgn prikjesmethode omdat deze erg teleurstellende resultaten geven en erg kostbaar zijn. Wij testen de hond/kat dmv. Bioresonantie op 35 allergenen, met verbluffende resultaten.Hierbij baseren wij onze verdere strategie tav. een jeukpatient.Zie elders op deze website.

Sommige dieren blijken inderdaad voor alles en nog wat allergisch te zijn. Dan zouden middelen als Prednisolon,Sporimune en Apoquel verlichting kunnen geven.

 

 

Prijs:

Apoquel 5,4 mg 100 tabletten             € 122,50 euro

Apoquel 3,6 mg 100 tabletten             € 122,50 euro

Apoquel 16 mg 100 tabletten              € 227,50 euro